Recepty s medovkou

Medovka je účinné sedatívum, uľaví pri kŕčochčistí črevá, najčastejšie sa pripravuje  odvar z čerstvých alebo sušených listov, a používa sa na liečbu zdravotných problémov. Jej blahodarné účinky – a samozrejme aj príjemnú chuť – si môžete vychutnať, keď ho použijete ako korenie.


Pre jej veľmi príjemnú, jemnú chuť a vôňu citrónu, je medovka vynikajúce korenie. Najmä v stredomorských  krajinách ju pravidelne konzumujú, najmä v ovocných  šalátoch, džemoch, ako doplnok pri rybích a mäsitých pokrmoch. Ako väčšina byliniek, medovka nevyžaduje žiadnu zvláštnu starostlivosť, môžeme ju pestovať  v kvetináčoch alebo hrantíkoch  na kvety na slnečnom mieste, , takže máte poruke  vždy čerstvú bylinku.

Cestoviny s medovkou

Materiál: 350 g vaječných  rezancov, 2 citróny, 1 dl smotany na varenie, 10 g masla, 1 malá cibuľa, ½ hrste čerstvej medovky, soľ a čerstvo mleté ​​biele korenie.

Príprava: Postavte vodu na cestoviny. Medzitým umyte  citróny, nakrájajte citrónovú kôru na veľmi tenké prúžky, z jedného citróna vylisujte šťavu. Na masle speňte nakrájanú cibuľu, pridajte citrónovú šťavu, smotanu na varenie, a medzičasom uvarené rezance. Krátko prihrejte, stiahnite z ohňa, pridajte citrónovú kôru, rozdrvené listy medovky a posypte mletým bielym korením. Podávajte ihneď.

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email